How can i get my car out of "safe mode"?? - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 03-21-2008, 09:40 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
How can i get my car out of "safe mode"??

please give me a helping hand with this, was told my car is stuck in "safe mode" and that the dealer can get it out of this mode, only issue there is no way i can get it to a dealer....

can a code reader clear it?
Beato is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 03-21-2008, 09:46 PM
Enthusiast
 
Join Date: Feb 2008
Location: Socal <---
Posts: 1,106
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
try taking out the battery plug and putting it back in like restarting everything

thats what i do

Live Life With No Regrets!

2003 IS300 | Black On Black |5 Speed| Sports Design| LSD
Onyx5spdSportx is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 03-21-2008, 10:04 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
i already disconnected the negative battery terminal for a few secs but changed nothing.
Beato is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 03-21-2008, 10:18 PM
Fiend
 
Join Date: May 2006
Location: Tampa/Cape Coral, FL
Posts: 439
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
try leaving it unplugged for like an hour or so

'04 TCM Sportdesign w/ LSD**RMM**HKS Hi-Power**K&N FIPK Intake**Shorty Antenna**
LexusSport04 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 03-22-2008, 09:38 PM
Frequenter
 
Join Date: Nov 2007
Location: athens
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
whats safe mode?
peelsIS is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 03-22-2008, 09:46 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
i couldnt tell ya, i was just told in another thread thats whats up with my car....

when i rev it up in neutral, its a loud hollow intake sound with a little spin at the end, and if in gear it will not rev past 2000 rpms in any gear.....have been told this is a MAF sensor issue, and that the car switched to safe mode, i have the new MAF on but it still apparently is in this mode so the cars symptoms still remain....any other thoughts??
Beato is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 03-24-2008, 11:44 AM
Altruist
 
Join Date: Oct 2001
Location: Mesa, AZ
Posts: 3,446
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
After you disconnect the battery step on the brake pedal for awhile. That should always clear the ECU and get you out of 'safe' mode. If that doesn't work you have some other problem and maybe you should get an OBD-II scanner and try to see if any codes are popping up. If that doesn't get you out of 'limp' mode then you should take it to the dealer. This is all assuming your car is stock...
AZTEZZA is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 03-25-2008, 09:34 AM
Frequenter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Why are you trying to take it out of safe mode. Obviously there is a problem. You need to fix the problem first, not just try to hide it. Get an OBDII Scanner and see what codes the ecu is throwing. Then you can fix the problem and the car will be operable again.

'95 Turbo Supra
Boost Logic 67mm Single
HKS Fcon V-Pro
Race Logic Traction Control
06 IS350
cwtt is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 03-26-2008, 09:47 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
ok well i reset the ecu and now the car wont even turn over....no clue as to what is going on, the check engine light is on but i hooked up my code reader and it says its not throwing any codes.

so now im sure if i replace the MAF that will not fix the problem, im trying to get it out of safe mode so i can actually drive it to the dealership, but now it wont even start.....it atleast started before the ecu was reset
Beato is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 04-01-2008, 12:19 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
bump in hopes of someone knowing whats up
Beato is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 1st-Gen IS300 > General Discussion

Quick Reply


Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome