Aristo 2JZ-GTE VVTi Swap Doc - Page 53 - Lexus IS Forum
User Tag List

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #781 of 795 (permalink) Old 06-05-2015, 12:54 AM
Lurker
 
Join Date: May 2015
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
           
So after reading up a bunch, I naturally have questions.

After 8 years, what truly is the best setup for this. As in ECU set up and engine management. I know this is subjective, but from someone who has a lot of knowledge in the field ...wingzero... your opinion goes a long way.

Also I'm hazy in the wiring of this. Unless suggested otherwise, I plan on using the stock GE ECU and harness. after reading page one (and getting lost in the other 51 pages) I am under the impression that I will need to do no modification to the harness at all. Is this correct? Any plugs that are not on the harness just go unplugged and unused?

Thats it for now. I have a ton of questions but am still reading up and trying to find the answers. Those are the ones that seem to be vague and subjective.
The Nuke likes this.
Dthquazi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #782 of 795 (permalink) Old 06-05-2015, 06:40 AM Thread Starter
Altruist
 
wingzero's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Houston, Tx
Posts: 4,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
           
My suggestion would be to use the IS ECU with a piggy back. Either E-manage or AEM or whatever your choice would be. Keep in mind your tuner will need to know how to tune it so that might take some weight on your decision. I've done this 3 ways now IS ECU with Piggy, IS ECU with Stand Alone and Aristo ECU only (which is where its at now) and if it matters, I will be going back to the IS ECU soon.

As for the harness, yes no real modification will need to be done, except for the extension of some connectors. Specifically the MAF. Depending on where you put it, it will need to be extended. Mine was near the TB on the GTE motor so had to extended it to reach the sensor. All connections on the harness will get used but not all the sensors on the motor will get connected. Like the MAP, VSV's for Sequential Turbo setup, etc. etc. Also the Oxygen sensors depending on how you have yours setup.

Hope that helps...best of luck!

01 MSM E-Shift ZGMF-X10A Freedom
- Full OEM Aristo 2JZ-GTE conversion :)

Looking to do an Aristo swap?
Aristo Swap with IS ECU
Aristo Swap with Aristo ECU
wingzero is offline  
post #783 of 795 (permalink) Old 06-05-2015, 08:10 AM
Aficionado
 
Join Date: Jun 2014
Location: South Suburbs of Chicago!
Posts: 877
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 224 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Dthquazi View Post
So after reading up a bunch, I naturally have questions.

After 8 years, what truly is the best setup for this. As in ECU set up and engine management. I know this is subjective, but from someone who has a lot of knowledge in the field ...wingzero... your opinion goes a long way.

Also I'm hazy in the wiring of this. Unless suggested otherwise, I plan on using the stock GE ECU and harness. after reading page one (and getting lost in the other 51 pages) I am under the impression that I will need to do no modification to the harness at all. Is this correct? Any plugs that are not on the harness just go unplugged and unused?

Thats it for now. I have a ton of questions but am still reading up and trying to find the answers. Those are the ones that seem to be vague and subjective.
Thank you thank you thank you. Reading the thread and THEN asking the question about something that was unclear :')

Luke 6:41-42.
-------------------
Proud to represent JCE10MW. You won't find a better group of car guys.
The Nuke is offline  
 
post #784 of 795 (permalink) Old 07-06-2015, 01:35 PM
Lurker
 
Join Date: May 2015
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
           
Another question.

I am looking to order injectors.

With the swapping of the ecu and wiring harness, do I run the low impedance injectors found on usdm vehicles or am I still required to run high impedance injectors. Or am I crazy?
Dthquazi is offline  
post #785 of 795 (permalink) Old 07-18-2015, 04:44 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2015
Location: AZ
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Is an A340e and A341e. E-shift capable??
AZboostin05 is offline  
post #786 of 795 (permalink) Old 10-06-2015, 08:24 AM
Lurker
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
           
Garage
subscribed!!
REME is offline  
post #787 of 795 (permalink) Old 11-07-2015, 01:12 PM
Aficionado
 
Join Date: May 2011
Posts: 729
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by turbovr41991 View Post
Anyone every have an issue with the wastegates not keeping up enough? I am running stock aristo ecu with the stock twins on a 3 inch straight pipe exhaust and 3 inch intake (2 1/2 inch intercooler piping.) I always stayed around 12 psi without an issue with a cheap ebay intercooler. I switched intercoolers from a cheap ebay unit, to a nice precision and my boost level now is 14.5-15psi and hits boost/fuel cut in 3rd and 4th gear under heavy load.

The wastegate seems to try to control the boost levels, but keeps creeping up on me. All my vacuum lines have been replaced and there are no leaks. Wondering if the intercooler/ exhaust/ intake combo just flows too much for my tall geared setup (R154 with stock 3.7 lsd rear end.) Any thoughts?

Really want to keep the stock twins for the oem sleeper look, but I can not deal with this boost cut!

Unplug the aristo map sensor. It isn't used anyway, We ran 22-25psi on the stock twins with our ranger making over 400HP for MONTHS!

03 IS300 GGP SD -- 2JZilla
VisBits is offline  
post #788 of 795 (permalink) Old 11-09-2015, 12:01 PM
Lurker
 
Join Date: May 2014
Location: Quebec City
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
           
or get a boost cut defender. you can get one pretty cheap from suprastore

6Gunz crew
Baube is offline  
post #789 of 795 (permalink) Old 11-21-2015, 07:09 PM
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Location: va
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by VisBits View Post
Unplug the aristo map sensor. It isn't used anyway, We ran 22-25psi on the stock twins with our ranger making over 400HP for MONTHS!
22-25 psi on stock jdm twins or usdm?
i had the jdm twins and i over clocked them at 22 psi.

02 is300 2jzgte swap
ttc mod 3"exhaust 3"mishmoto intercooler 3"piping
aem emc v2 custom install and tune
(cant wait to blow my turbos im going single s366
emad is offline  
post #790 of 795 (permalink) Old 01-12-2016, 07:41 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
You are all going to hate me but I need help with my setup and getting it through inspection. I need help with getting this thing to pass inspection. The hook up to the OBD2 connection and take the reading for no codes and o2 sensor reading. It doesn't have a Maf sensor on it. Do I need on to pass or what so I need to do? The two codes are o2 sensor Which I read you can get a delet for that but what do I do with the Maf sensor code and what do I need to get rid of the code? New with this car and want to pass inspection. Is has a 8psi street tune.

02 IS300 with JDM 2jzgte vvt-I
Precision pt6765 single turbo swap
AEM ems v2 pnp dezod kit
AEM IAT sensor
AEM 3bar map sensor
With the old is300 ecu still in the car
02ispeed is offline  
post #791 of 795 (permalink) Old 01-14-2016, 07:23 AM Thread Starter
Altruist
 
wingzero's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Houston, Tx
Posts: 4,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
           
This really isn't the thread for you to ask you question as its off topic. I'd start your own please.

01 MSM E-Shift ZGMF-X10A Freedom
- Full OEM Aristo 2JZ-GTE conversion :)

Looking to do an Aristo swap?
Aristo Swap with IS ECU
Aristo Swap with Aristo ECU
wingzero is offline  
post #792 of 795 (permalink) Old 03-17-2016, 01:23 PM
Lurker
 
Join Date: May 2015
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
           
Where did you guys get vacuum for the brake booster from. I am not sure if I am having a brake bleeding issue or vacuum issue. I am running vacuum from one of the outlets near the back of the manifold. I was trying to find a fitting to run it from the top of the manifold but didn't have any luck. I thought I bled the brakes well enough not to have an issue but I will check next. I want a solid vacuum source before I re-bleed
Dthquazi is offline  
post #793 of 795 (permalink) Old 03-18-2016, 12:29 AM
Enthusiast
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,224
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 144 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Dthquazi View Post
Where did you guys get vacuum for the brake booster from. I am not sure if I am having a brake bleeding issue or vacuum issue. I am running vacuum from one of the outlets near the back of the manifold. I was trying to find a fitting to run it from the top of the manifold but didn't have any luck. I thought I bled the brakes well enough not to have an issue but I will check next. I want a solid vacuum source before I re-bleed
Pretty sure any spot downstream of the throttle body will work as long as you have a check valve allowing only vacuum to the booster and no pressure.
whatthe is offline  
post #794 of 795 (permalink) Old 10-10-2016, 10:05 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
I am finally about ready to drop in my 2jzgte aristo swap on factory 5 speed! Two questions, and yes I have read all 53, fifty-three, pages.

1.) Does anyone have a EMU basemap for is300 ecu, all factory settings with TTC, FMIC, 3" exhaust.

2.) Are there any photos of the o2 sensor set up? Including wiring splices.

Thanks guys.
Ryang012 is offline  
post #795 of 795 (permalink) Old 10-13-2016, 01:27 AM
Enthusiast
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,224
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 144 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Ryang012 View Post
I am finally about ready to drop in my 2jzgte aristo swap on factory 5 speed! Two questions, and yes I have read all 53, fifty-three, pages.

1.) Does anyone have a EMU basemap for is300 ecu, all factory settings with TTC, FMIC, 3" exhaust.

2.) Are there any photos of the o2 sensor set up? Including wiring splices.

Thanks guys.
I don't think I've even read all 53 pages.

For the o2 sensor, would be good to search for some dedicated threads, especially as it relates to the emanage or o2 sensor and turbo. You can extend wiring and splice in factory sensors, use universal ones, save yourself some hassle reducing number of o2 sensors you hook up, etc.

IS300 with a 2jzgte swap (problem solved)

Universal O2 Sensor Wiring Diagram / Pin-out


The emanage map will depend on how you have it set up. There are threads like this out there

I have my Emanage Ultimate, now what do i do w/ it?

Collective Post your EMS Maps here
whatthe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 1st-Gen IS300 > Go Faster

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome